США передадуть Україні конфісковану іранську зброю та боєприпаси – CNN

Читать на русском
Американський уряд має намір передати Збройним силам України зброю та боєприпаси, які були конфісковані в Ірану. За даними CNN, про постачання можуть оголосити вже цього тижня.
Фото: Держдеп США

Американський уряд має намір передати Збройним силам України зброю та боєприпаси, які були конфісковані в Ірану.

Про це повідомляє CNN із посиланням на неназваних американських чиновників.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

За даними журналістів, США збираються оголосити про постачання вже цього тижня. Зазначається, що передача іранської зброї має допомогти Україні з нестачею військових матеріалів.

Білий дім кілька місяців розмірковував над тим, як організувати передачу Україні зброї, яка зберігається на об'єктах на Близькому Сході.

При цьому поки що неясно, які юридичні важелі використовуватиме американська адміністрація для постачання іранського озброєння, оскільки ООН вимагає, щоб конфіскована зброя була знищена або складована.

Нагадаємо, що на вихідних, щоб уникнути шатдауну, США ухвалили тимчасовий бюджет, в якому не передбачена допомога Україні. Президент Джо Байден підписав бюджет, але зазначив, що за жодних обставин не можна допустити перебої у підтримці України.

Вже 3 жовтня Палата представників США відправила у відставку спікера Кевіна Маккарті, який підтримав ініціативу про вилучення 6 мільярдів доларів на підтримку України в рамках тимчасового бюджету. У Білому домі розповіли, як відставка Маккарті вплине на допомогу нашій країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: