Лідер проросійської партії у Словаччині заявив про намір балотуватися в прем'єри

Читать на русском
Фіцо підтвердив свій намір знову балотуватись на пост прем'єр-міністра. Згідно з його словами, конституційна більшість ніколи не була пріоритетом Дирекції.
фото: dw.com

Колишній прем'єр Словаччини та лідер проросійської партії, яка нещодавно перемогла на дострокових виборах, Роберт Фіцо знову балотуватиметься на пост керівника уряду.

Про це повідомляє місцеве видання Dennik N.

Як зазначається, Фіцо підтвердив свій намір знову балотуватись на пост прем'єр-міністра. Згідно з його словами, конституційна більшість ніколи не була пріоритетом Дирекції.

Він також зауважив, що більшість із 79 голосів - це комфортна більшість.

Варто зазначити, що Роберт Фіцо є колишнім прем'єр-міністром Словаччини, який підтримує проросійські настрої. Наголосимо, що раніше Фіцо обіцяв припинити військові поставки в Україну та заявив, що прагне до мирних переговорів. Він також критикував санкції проти росії, виступав проти прав ЛГБТК+ та захищав національне право вето в ЄС.

Як відомо, у Словаччині, за попередніми результатами після підрахунку майже всіх голосів, перемогу на виборах здобула антиукраїнська партія Роберта Фіцо.

Нагадаємо, вчора, 30 вересня, президент України Володимир Зеленський у Києві провів зустріч із міністром оборони Словаччини Мартіном Скленаром та обговорив потреби ЗСУ.

Раніше писали, що уряд Словаччини мав найближчим часом розглянути зняття заборони на українське зерно.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: