У Словаччині пояснили ситуацію із військовою допомогою Україні

Читать на русском
Уряд Словаччини йде у відставку та має конституційно обмежені повноваження, а партії, які ведуть переговори про новий кабінет, виступають проти військової допомоги Україні.
eurotopics.net

Президентка Словаччини Зузана Чапутова не підтримала передачу нового пакету військової допомоги Україні через зміну уряду, який потенційно матиме діаметрально протилежний курс, ніж чинний кабінет.

Про це «Європейській правді» сказала радниця Чапутової із зовнішньої політики Яна Кобзова.

Рейтинг антиукраїнських партій у європейських країнах-союзникахЯкий рейтинг у європейських країнах-союзниках у партій із антиукраїнською риторикою – на інфографіці.

«Нинішній словацький уряд, що йде у відставку, має конституційно обмежені повноваження. Політичні партії, які наразі ведуть переговори про можливе формування уряду, виступають проти надання військової допомоги Україні», – сказала Кобзова.

Так що Чапутова вважає, що схвалення військової допомоги урядом, що йде у відставку, «створить ризикований прецедент для зміни влади після будь-яких майбутніх виборів».

«Президентка Чапутова проводить консультації з усіма політичними лідерами щодо формування майбутнього уряду і продовжуватиме підтримувати надання військової допомоги Україні будь-яким урядом, який матиме повні повноваження», – додав радниця.

Раніше ЗМІ повідомили, що Міністерство оборони Словаччини розглядає можливість надання Україні чергового пакету військової допомоги, проте Чапутова виступила проти.

Нагадаємо, на дострокових виборах у Словаччині перемогу здобула антиукраїнська партія колишнього прем'єр-міністра Роберта Фіцо. Після перемоги Фіцо заявив, що Словаччина не надаватиме Україні військової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: