Зеленський поїде до Румунії наступного тижня – ЗМІ

Читать на русском
Володимир Зеленський може наступного тижня вперше від початку повномасштабної війни відвідати Румунію.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський поїде до Румунії наступного тижня. Це буде перший його візит до країни від початку повномасштабної війни.

Про це повідомляє місцеве видання Digi24 із посиланням на джерела.

Зеленський за час повномасштабної війни відвідав 23 країниВолодимир Зеленський за час повномасштабної війни здійснив 11 турів до союзників, відвідавши загалом 23 країни.

Видання зазначається, що це буде окремий візит, а не частина туру. Зеленський проведе зустрічі з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом та іншими офіційними особами.

Крім того, кілька представників уряду Румунії відвідають Київ, щоб встановити якнайбільше контактів для співпраці у сфері безпеки, енергетики, сільського господарства та інших.

Зазначимо, Йоганніс приїжджав до Києва у червні минулого року разом із канцлером Німеччини Олафом Шольцом, президентом Франції Еммануелем Макроном та тодішнім прем'єром Італії Маріо Драгі.

У серпні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль їздив до Румунії з офіційним візитом. У ході переговорів у Бухаресті було підписано низку угод, спрямованих на посилення співробітництва двох країн.

Нагадаємо, за останні місяці було кілька інцидентів із падінням уламків російських дронів на території Румунії. У Міністерстві закордонних справ країни нещодавно визнали, що російська агресія торкнулася їх безпосередньо.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: