У Румунії перевіряють можливе порушення повітряного простору під час нічної атаки рф

Читать на русском
Міністерство оборони Румунії перевіряє ймовірність порушення повітряного простору країни російськими дронами під час атаки у ніч на 30 вересня.
Getty Image

Міністерство оборони Румунії перевіряє ймовірність порушення повітряного простору країни російськими дронами під час атаки у ніч на 30 вересня.

Про це повідомляє BBC.

У Міністерстві оборони Румунії розповіли, що під час чергової російської атаки на українські порти на Дунаї пізно увечері 29 вересня було оголошено повітряну тривогу для мешканців Тульча і Галац, що розташовані поруч з українськими містами Ізмаїл та Рені.

«Спостережна радарна система показала можливе порушення повітряного простору: сигнал було зафіксовано в напрямку муніципалітету Галац», – зазначили у відомстві.

Наразі немає даних про те, що будь-які повітряні об'єкти впали на території країни, проте сьогодні планують продовжити пошуки уламків.

Нагадаємо, в Румунії 6 вересня виявили уламки як мінімум одного з російських дронів, влада обіцяла провести розслідування.

Згодом стало відомо, що Румунія почала будівництво укриття в селі Плауру, яке розташоване навпроти міста Ізмаїл в Одеській області. Причиною цього стало падіння російського дрона.

Також повідомляли, що мер прикордонної румунської комуни Чаталкіой Тудор Чернега допустив можливість проведення евакуації мешканців села Плауру через російські атаки на українське місто Ізмаїл.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: