Справа ексголови суду Рівненщини: Верховний суд розгляне касацію

Читать на русском
Касаційна інстанція отримала скаргу сторони захисту обвинувачених на рішення, яким їх визнали винуватим, але звільнили від покарання.

Верховний суд розгляне скаргу на вирок, яким адвоката Дмитра Поліщука та пособника Анатолія Онопрійчука визнали винуватими у зловживанні впливом, але звільнили їх від відповідальності у зв'язку зі спливом строків давності.

Про це йдеться в рішеннях Касаційного кримінального суду від 13 вересня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС визнав винуватими у зловживанні впливом адвоката Дмитра Поліщука та пособника Анатолія Онопрійчука. Судді призначили адвокату Поліщуку покарання у виді позбавлення волі строком на чотири роки, а Онопрійчуку – три роки. Водночас судді звільнили їх від цього покарання, оскільки минуло 5 років з дня вчинення ними кримінального правопорушення, тобто спливли строки давності.

Апеляційна палата ВАКС залишила цей вирок без змін. Однак захист подав скаргу на це рішення, в якій просить скасувати ці рішення та закриття кримінального провадження.

За версією обвинуваченням, колишній голова Здолбунівського районного суду Рівненщини Олег Плевака, адвокат Дмитро Поліщук та пособник Анатолій Онопрійчук отримали хабар у розмірі 3500 доларів за вплив на службових осіб апеляційного суду Рівненської області з метою скасування заочного рішення про позбавлення особи батьківських прав. Стосовно ексголови суду справу закрили у зв'язку з його смертю.

Нагадаємо, в березні 2016 року САП скерувала до суду обвинувальний акт стосовно ексголови Здолбунівського райсуду Рівненщини Плеваки та інших.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: