Інцидент, а не система: Кулеба не вважає, що підтримка США похитнулася

Читать на русском
Україна не вважає, що підтримка США похитнулася, сказав Кулеба. Відсутність допомоги у тимчасовому бюджеті – це випадковість, а не система.
Фото: РБК-Україна

Відсутність допомоги Україні у тимчасовому бюджеті США є випадковістю, а не системою. Україна не вважає, що підтримка з боку Штатів похитнулася.

Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, його цитує «Європейська правда».

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

«Питання в тому, чи є те, що відбулося в Конгресі США минулих вихідних випадком, чи системою. Я думаю, це був випадок. У нас дуже глибока дискусія з обома частинами Конгресу, республіканцями й демократами», – сказав Кулеба.

За словами міністра, Україна працює з обома сторонами Конгресу, щоби такі випадки більше не повторювалися. «Тому ми не вважаємо, що підтримка США похитнулася», – наголосив він.

Нагадаємо, на вихідних, щоб уникнути шатдауну, США ухвалили тимчасовий бюджет, в якому не передбачена допомога Україні. Президент Джо Байден підписав бюджет, але зазначив, що за жодних обставин не можна допустити перебоїв у підтримці України.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що тимчасовий бюджет США не зупинить надходження допомоги, яку було оголошено раніше.

Після ухвалення бюджету міністри оборони України та США обговорювали подальшу підтримку Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: