Україна отримала від Словаччини нові самохідки Zuzana 2

Читать на русском
Словаччина відновила поставки самохідних гаубиць Zuzana 2 для потреб ЗСУ. Сьогодні передали дві САУ із обіцяних 16.
Фото: Zvětšit

Словаччина відновила поставки самохідних гаубиць Zuzana 2 для української армії. Сьогодні ЗСУ отримали дві САУ, виробництво яких спільно фінансується Данією, Норвегією та Німеччиною..

Про це повідомив прем'єр-міністр Словаччини Людовіт Одор на церемонії передачі озброєння у словацькому місті Дубниця-над-Вагом, передає словацький новинний сайт Dennik N.

Patriot, боєприпаси та далекобійні ракети: яке озброєння обіцяли Україні на саміті НАТОНову військову допомогу Україні до та під час саміту НАТО пообіцяли майже десять країн. Яке озброєння нададуть – на інфографіці.

Загалом планується передати 16 гаубиць, загальна вартість проекту перевищує 90 млн. євро. Найближчими місяцями «Конструкт-Дефенс» передасть ще 14 гаубиць, остання з яких має прибути в Україну наступного року.

Проект вартістю понад 90 мільйонів євро фінансують Норвегія, Данія та Німеччина.

На передачі гаубиць у Дубниці був присутній посол України Мирослав Кастран.

«Дякую урядам Словаччини, Норвегії, Данії та Німеччини. Цей проект є прикладом успішної співпраці та основою нової співпраці у військово-технічній сфері між Словаччиною та Україною», – сказав Кастран.

САУ Zuzana 2 оснащена гарматою 155 мм і здатна вести вогонь на відстань до 41 кілометра. Вона може робити до шести пострілів за хвилину або 16 пострілів за 3 хвилини. Раніше Україна отримала вісім гаубиць Zuzana 2 від Словаччини та певну кількість цих САУ від інших країн.

Нагадаємо, рік тому Словаччина передала Україні перші самохідні артилерійські установки Zuzana. Поставки регулярно виконувалися до січня. У липні стало відомо, що Україна має отримати 16 САУ такого типу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: