У Словаччині звинуватили росію у втручанні у вибори – подробиці

Читать на русском
Відповідна заява прозвучала після того, як партія проросійська Smer-SD здобула перемогу на парламентських виборах в Словаччині.
Ілюстративне фотоUA-Reporter.com

Зовнішньополітичне відомство Словаччини звинуватило росію у втручанні в місцеві вибори , відреагувавши на коментарі голови російської розвідки Сергія Наришкіна про те, що центристська партія «Прогресивна Словаччина» є «довіреними особами США».

Про це повідомляє видання Голос Америки з посиланням на заяву МЗС країни.

«Ми вважаємо таку навмисно поширену дезінформацію неприпустимим втручанням російської федерації у виборчий процес у Словацькій Республіці», – йдеться у заяві.

При цьому, зовнішньополітичне відомство Словаччини викликало співробітника російського посольства і зажадало від росії «припинити дезінформаційну діяльність, спрямовану проти Словаччини».

Як зазначається, в свою чергу, рф відкидаєє звинувачення словацького уряду.

Водночас, речник Державного департаменту США Метью Міллер зазначив, що США ознайомлені з повідомленнями про російське втручання у вибори у Словаччині.

«Ми тісно спілкуємося з нашими словацькими колегами (щодо повідомлень про втручання - ред.). Загалом щодо виборів, я скажу, що Словаччина, звичайно, є ключовим союзником НАТО, партнером і другом Сполучених Штатів. Ми продовжуватимемо співпрацювати з урядом, обраним словацьким народом, для просування наших спільних цілей і взаємних інтересів. І, як я вже говорив про низку країн на цій трибуні, Сполучені Штати не приймають жодної сторони в іноземних виборах. Єдиний наш інтерес – у вільному та чесному виборчому процесі», - наголосив Міллер.

Нагадаємо, у Словаччині на позачергових парламентських виборах перемогу здобула антиукраїнська партія Роберта Фіцо.

Також повідомлялося про те, що Фіцо заявив про намір балотуватися в прем'єри.

Згодом лідер проросійської партії Smer-SD, а також колишній прем'єр країни Роберт Фіцо заявив, що військової допомоги Україні не буде.

30 вересня президент України Володимир Зеленський у Києві провів зустріч із міністром оборони Словаччини Мартіном Скленаром та обговорив потреби ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: