Глава Євродипломатії відреагував на удар росіян по селу на Харківщині

Читать на русском
Глава Євродипломатії Жозеп Боррель засудив російську атаку по селу Гроза на Харківщині, зазначивши, що росія ще раз доводить небажання припиняти терор проти українського народу.
Фото: Scanpix

Високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель назвав удар російської Федерації по селу Гроза у Харківській області воєнним злочином. Він пообіцяв, що цей злочин не залишиться безкарним.

Про це йдеться у заяві Борреля, опублікованій на сайті Європейської служби зовнішніх справ.

Наймасштабніші за кількістю жертв теракти рф за час вторгненняПоки ООН не може знайти доказів геноциду в Україні, росіяни щодня скоюють криваві злочини. Наймасштабніші теракти – на інфографіці.

Топ-дипломат ЄС сказав, що російський удар по Харківщині – це «чергова огидна атака на невинних цивільних людей, на додаток до щоденних невибіркових атак рф поблизу лінії фронту».

«Керівництво росії, всі командири, виконавці та пособники цих злочинів будуть притягнуті до відповідальності», – наголосив Боррель.

Крім того, політик згадав і про сьогоднішній обстріл лікарні у Бериславі Херсонської області, який здійснили російські терористи і підкреслив, що ЄС твердо солідарний з Україною і продовжуватиме її підтримувати.

Нагадаємо, 5 жовтня російські війська завдали ракетного удару по магазину-кафе в селі Гроза на Харківщині, коли там проходили поминки за військовослужбовцем. 51 людина загинула.

Цього ж дня росіяни вдарили по лікарні у Бериславі на Херсонщині, постраждали двоє медпрацівників.

Крім того, 5 жовтня вранці росіяни обстріляли Херсон. Загинули двоє людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: