Палата представників США виділила 300 млн доларів на допомогу Україні

Читать на русском
Палата представників Конгресу США підтримала виділення 300 мільйонів доларів для допомоги Україні.
Getty Images

Палата представників США пізно ввечері 28 вересня переважною більшістю голосів схвалила нову допомогу Україні на суму 300 мільйонів доларів.

Як повідомляє The Hill, рішення підтримали 311 осіб проти 117.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

Голосування відбулося після того, як лідери Республіканської партії Палати представників виключили допомогу Україні із законопроєкту Пентагону про фінансування. Усі голоси «проти» надійшли від республіканців.

Крім того, у Палаті було ухвалено законопроєкт про оборону на 826 млрд доларів – 218 голосів «за», 210 – «проти».

Зазначимо, у серпні президент США Джо Байден звернувся до Конгресу з проханням виділити 24 мільярди доларів на допомогу Україні. Виділені сьогодні 300 мільйонів не пов'язані із цим фінансуванням.

Нагадаємо, раніше в Держдепартаменті США попередили, що постачання військової допомоги Україні може ускладнитися, якщо в жовтні уряд припинить роботу через шатдаун.

Окрім цього, шатдаун може негативно вплинути на навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

Інші новини про військову допомогу від США: під час зустрічі з Володимиром Зеленським Джо Байден оголосив про надання ще 325 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: