Сенат США підтримав тимчасовий бюджет

Читать на русском
Після схвалення Палатою представників США тимчасового фінансування уряду Сенат затвердив законопроєкт, щоб не допустити шатдауну.
Фото: picture-alliance/dpa/J. Schwenkenbecher

Сенат схвалив проєкт тимчасового фінансування уряду США для уникнення «шатдауну», за який за кілька годин до цього проголосувала нижня палата Конгресу.

Про це повідомляє The Washington Post.

Зазначається, що за ухвалення законопроєкту виступили 88 сенаторів, проти – 9 сенаторів-республіканців.

Документ передбачає продовження терміну фінансування уряду на 45 днів для недопущення «шатдауну» – стану, коли частина американського уряду припиняє роботу через те, що у США не ухвалили новий бюджет.

Сенатори стверджують, що, хоча вони підтримують тимчасовий бюджет, він «залишає невирішеними ряд пріоритетних питань».

У той же час лідери демократів і республіканців у Сенаті США пообіцяли подальшу підтримку Україні.

Тепер проєкт має підписати президент США Джо Байдену. Аби не допустити «шатдауну», у нього формально лишається близько трьох годин.

У заяві Байдена на сайті Білого дому сказано, що у жодному разі не можна допустити, щоб американська підтримка України була перервана.

«Я сподіваюся, що спікер дотримуватиметься своєї відданості народу України та забезпечить підтримку, необхідну для допомоги Україні в цей критичний момент», – зазначив президент.

Нагадаємо, увечері 30 вересня Палата представників схвалила тимчасове фінансування уряду, щоб уникнути «шатдауну», який мав відбутися вже 1 жовтня.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що припинення роботи уряду може вплинути на національну безпеку Америки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: