У США заговорили про агресивні антикорупційні заходи в Україні

Читать на русском
Окрім цього, антикорупційних заходів в Україні вимагають члени Конгресу США і члени Євросоюзу.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Держдеп США зазначив, що останні кілька тижнів Україна вживає агресивних заходів для подолання корупції. При цьому, американське відомство закликало продовжувати це робити.

Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер під час свого брифінгу.

Згідно зі словами Міллера, він обговорював питання корупції з президентом Зеленським під час візиту Держсекретаря США Ентоні Блінкена до Києва.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

Окрім цього, антикорупційних заходів в Україні вимагають члени Конгресу США і члени Євросоюзу.

«Це зображують як щось, що Україна має зробити, щоб заручитися підтримкою західних союзників і зрештою реалізувати свої європейські прагнення, стати членом ЄС, і це, безперечно, правда», - заявив речник відомства.

Як вважає Міллер, насамперед це важливо для самої України, для її здатності будувати стійку економіку.

«Вони будуть сусідами з росією завжди. Їм потрібна економіка, яка може підтримувати апарат безпеки, щоб стримувати російську агресію в майбутньому. І вони не зможуть цього зробити, якщо корупція буде широко розповсюджена в різних секторах економіки», - додав він.

Нагадаємо, після візиту президента Володимира Зеленського до США та Канади американський уряд надіслав Україні та донорам список пріоритетних реформ. В Офісі глави держави вже відреагували на цей перелік.

Також повідомлялося, що Байден призначив спецпредставника США з економічного відновлення України.

Раніше ЗМІ розкрили «конфіденційну версію» плану США щодо реформ в Україні. Згідно з нею, чиновники адміністрації Байдена набагато більше занепокоєні корупцією в Україні, ніж говорять про це публічно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: