«Пропозиція, а не ультиматум»: у Зеленського відреагували на список пріоритетних реформ від США

Читать на русском
Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував інформацію щодо надання Україні списку пріоритетних реформ з боку американського уряду.
Фото: DW

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував інформацію щодо надання Україні списку пріоритетних реформ з боку американського уряду.

Заява Подоляка, присвячена цій темі, пролунала в ефірі телемарафону.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

За його словами, такі дії США не можна назвати ультиматумом.

«Ми прагматично та раціонально ставимося до будь-яких пропозицій від партнерів. Це саме пропозиція, а не ультиматум. Такі пропозиції звучать, тому що війна потребує певних реформ», – сказав Подоляк.

Він додав, що у цьому випадку йдеться про стратегічні пріоритети як України, так і союзників.

«Наші партнери кажуть: дивіться, якщо росія здатна частину своїх ресурсів інвестувати у продовження війни і навіть якщо росія програє, потрібно, щоб Україна виглядала інакше. Потрібно розуміти свої стратегічні пріоритети. Тобто і ми, і партнери повинні розуміти, куди інвестувати гроші», – наголосив радник голови ОП.

Нагадаємо, перелік пріоритетних реформ для обговорення та зворотного зв'язку на багатосторонній Координаційній платформі донорів для України у Брюсселі було надано 25 вересня.

Раніше повідомлялося, що Байден призначив спецпредставника США щодо економічного відновлення України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: