США надіслали Україні та донорам список пріоритетних реформ

Читать на русском
США надали для обговорення перелік пріоритетних реформ для України. Цей список було надано як основу для консультацій з урядом України та ключовими партнерами.
news.gallup.com

США надали запропонований перелік пріоритетних реформ для обговорення та зворотного зв'язку на багатосторонній Координаційній платформі донорів для України у Брюсселі.

Про це заявили у посольстві США в Україні.

«У рамках діалогу, що триває з Україною та сторонами, зацікавленими у майбутньому успіху України, Сполучені Штати надали запропонований перелік пріоритетних реформ для обговорення та зворотного зв’язку на Багатосторонній координаційній платформі донорів для України у Брюсселі. Цей перелік був наданий як основа для консультацій з урядом України та ключовими партнерами в рамках нашої незмінної підтримки України та її зусиль з інтеграції в Європу – мети, яку Сполучені Штати рішуче підтримують», – йдеться у повідомленні.

У посольстві зазначили, що метою зусиль є визначити пріоритети та консолідувати кроки з реформування разом з Україною та ключовими зацікавленими сторонами.

Раніше видання «Українська правда» повідомило, що Білий дім надіслав платформі донорів, прем'єр-міністру України Денису Шмигалю та ОПУ лист із переліком реформ, які має зробити Україна для продовження надання їй військової допомоги.

У листі реформи поділені за пріоритетністю впровадження – 0-3 місяці, 3-6 місяців, рік, 18 місяців. Серед найбільш термінових реформ – посилення незалежності САП, збільшення кількості слідчих НАБУ, перезапуск Вищої ради правосуддя та забезпечення незалежності НАЗК.

Серед інших пріоритетів є збільшення кількості суддів у ВАКС, реформа КСУ, проведення конкурсу на посаду керівника АРМА, лібералізація тарифів на газ та електроенергію, реорганізація БЕБ, обмеження повноважень СБУ та інші.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення росії Україна отримала військову допомогу на суму понад 76 млрд доларів.

У Держдепі також пояснили, що може вплинути на швидкість надання воєнної допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: