САП в середині жовтня скерує до суду справу Клюєва

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про встановлення строку для ознайомлення з матеріалами слідства.
Андрій Клюєвфото: УНІАН

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 16 жовтня скерує до Вищого антикорупційного суду справу за підозрою колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва в організації розтрати понад 195 млн грн.

До такої дати рішенням ВАКС від 29 вересня сторону захисту обмежено в строках на ознайомлення з розслідуванням, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива - задовольнити частково. Встановити підозрюваним: (Андрію Клюєву – ред.), (Олександру Тарану – ред.), та їх захисникам, а також іншим особам, які матимуть повноваження захисників у цьому кримінальному провадженні, строк для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні до 16 жовтня 2023 року, після спливу якого сторони будуть вважатися такими, що реалізували своє право на доступ до матеріалів іншої сторони», – йдеться в рішенні.

Після 16 жовтня прокурор САП може скласти і скерувати до суду обвинувальний акт.

Раніше антикорупційний суд заочно взяв під варту Клюєва.

Нагадаємо, НАБУ і САП завершили розслідування справи колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва. За версією слідства, колишній перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв організував розтрату і заволодіння понад 195 млн грн. Для цього він залучив на той момент голову Державного агентства України з інвестицій та інновацій Олександра Тарана. Як встановлено, Клюєв організував заволодіння та розтрату бюджетних коштів на користь підконтрольного підприємства та підприємств підконтрольних колишньому прем’єр-міністру України на загальну суму більше 195 млн грн, що передбачалися на фінансування інноваційних та інвестиційних проектів у реальному секторі економіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: