Експершого віце-прем'єр-міністра Клюєва залишили під заочним арештом

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для скасування заочного запобіжного заходу, обраного колишньому посадовцю часів Віктора Януковича.
Андрій Клюєвфото: УНІАН

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під заочним триманням під вартою колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва, якого НАБУ і САП підозрюють в організації розтрати понад 195 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Як відомо, антикорупційний суд заочно взяв під варту Клюєва. Адвокат експосадовця подав скаргу на це рішення.

«19 червня 2023 року Апеляційна палата ВАКС залишила без змін запобіжний захід колишньому першому віце-прем'єр-міністру України, підозрюваному в організації заволодіння та розтраті бюджетних коштів на користь підконтрольного підприємства та підприємств підконтрольних колишньому Прем’єр-міністру України на загальну суму більше 195 млн грн, що передбачалися на фінансування інноваційних та інвестиційних проектів у реальному секторі економіки. Нагадаємо, 17.05.2023 слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання САП і НАБУ та обрав вказаному підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – інформує САП.

Нагадаємо, НАБУ і САП завершили розслідування справи колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва. За версією слідства, колишній перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв організував розтрату і заволодіння понад 195 млн грн. Для цього він залучив на той момент голову Державного агентства України з інвестицій та інновацій. Як встановлено, Клюєв організував заволодіння та розтрату бюджетних коштів на користь підконтрольного підприємства та підприємств підконтрольних колишньому прем’єр-міністру України на загальну суму більше 195 млн грн, що передбачалися на фінансування інноваційних та інвестиційних проектів у реальному секторі економіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: