Суд зняв арешт з майна екссекретаря РНБО при Януковичі – Андрія Клюєва

Читать на русском
Попри опір прокурора, суд повністю став на бік захисту Клюєва і прийняв рішення скасувати арешт його майна
Андрій Клюєв24 канал

Шевченківський районний суд Києва 20 серпня скасував арешт, який був накладений на майна колишнього глави Адміністрації президента, екссекретаря Ради національної безпеки та оборони часів Віктора Януковича - Андрія Клюєва - в рамках справи про розслідування вбивства на Майдані під час Революції Гідності.

Про це повідомляє Watchers Media.

Суддя Лідія Щебуняєва прийняла рішення задовольнити клопотання захисту Клюєва. Адвокат ексчиновника, Марія Сініцина, очікувала розгляд клопотання ще 19 серпня. Разом з тим суд відхилив прохання потерпілих - Сергія Колоші та Любомири Кеплер - про ознайомлення з текстом клопотання. Також було відхилено клопотання прокурора у справі, Олексія Клименка, про перенесення розгляду справи до Подільського районного суду Києва, та відвід головуючої судді.

Санкції, кримінальне переслідування та публічність: як почуваються чиновники часів ЯнуковичаБільшість з оточення президента-втікача досі перебуває у всеукраїнському розшуку, але вже не під санкціями Ради ЄС. Деякі колишні чиновники зараз активні в медійному просторі і нарощують свою публічність.

Сініцина вимагала скасувати арешт майна Клюєва, зокрема, будинку в Козині та майна в цьому будинку, заявляючи, що Клюєв ніколи в цьому будинку не жив. Прокурор Клименко зазначив, що арештоване майно може служити джерелом відшкодування збитків потерпілим, яких у справі Клюєва понад 80, і нагадав, що у 2016 році Апеляційний суд Києва перевірив і підтвердив правомірність арешту майна.

Проте суд повністю став на сторони захисту Клюєва і постановив скасувати арешт майна колишнього чиновника часів Януковича. Серед іншого, мова йде про цінні картини, антикварні вази, ікони та різні предмети культурної цінності. Зокрема про: сервіз з китайською символікою, вазі з мармуром, керамічній статуї і т. д.

Нагадаємо, 11 лютого 2020 року Апеляційна палата скасувала заочне взяття під варту колишнього главу Адміністрації президента Віктора Януковича, екссекретаря Ради нацбезпеки та оборони Андрія Клюєва.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: