НАБУ заочно розслідуватиме справу експершого віцепрем'єра Клюєва

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання НАБУ і САП про надання дозволу на спеціальне досудове розслідування.
Андрій Клюєв

Вищий антикорупційний суд надав НАБУ і САП дозвіл на проведення заочного розслідування стосовно колишнього першого віцепрем'єр-міністра Андрія Клюєва, якого підозрюють у заволодінні понад 195 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«13 березня 2023 року слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детектива НАБУ, погодженого прокурором САП, про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia) стосовно колишнього першого віце-прем'єр-міністра України – одного із підозрюваних у справі щодо заволодіння державними коштами на загальну суму більше 195 млн грн, які передбачалися на фінансування інноваційних та інвестиційних проектів у реальному секторі економіки (ч. 5 ст. 191 КК України)», – інформує САП.

У прокуратурі пояснили, що це рішення дасть можливість завершити досудове розслідування щодо підозрюваного, який з 2014 року переховується від слідства в росії, та скерувати справу до ВАКС для розгляду по суті.

Нагадаємо, у 2020 році Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала заочний арешт експосадовця часів президентства Віктора Януковича Андрію Клюєва. Також ЗМІ повідомляли про зняття арешту з майна Клюєва в іншому провадженні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: