Антикорупційний суд заочно заарештував Клюєва

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива і прокурора про обрання заочного запобіжного заходу підозрюваному.

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва, якого НАБУ і САП підозрюють в організації розтрати понад 195 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«17 травня 2023 року слідчий суддя ВАКС за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, обрав запобіжний захід колишньому першому віце-прем'єр-міністру України. Суд підтримав позицію САП та НАБУ та обрав указаній особі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання особи та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу», – інформує відомство.

За версією слідства, колишній перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв організував розтрату і заволодіння понад 195 млн грн. Для цього він залучив на той момент голову Державного агентства України з інвестицій та інновацій. Як встановлено, Клюєв організував заволодіння та розтрату бюджетних коштів на користь підконтрольного підприємства та підприємств підконтрольних колишньому прем’єр-міністру України на загальну суму більше 195 млн грн, що передбачалися на фінансування інноваційних та інвестиційних проектів у реальному секторі економіки.

Нагадаємо, НАБУ і САП завершили розслідування справи Клюєва. Раніше ЗМІ повідомляли про зняття арешту з майна Клюєва в іншому провадженні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: