Політика Маска щодо Twitter сприяла поширенню роспропаганди – Єврокомісія

Читать на русском
У Єврокомісії вважають, що нова політика Ілона Маска щодо Twitter сприяла поширенню російської пропаганди про війну рф проти України.
Фото bbc.com

У Єврокомісії вважають, що нова політика Ілона Маска щодо Twitter сприяла поширенню російської пропаганди про війну рф проти України.

Про це пише The Washington Post.

Єврокомісія оприлюднила дослідження згідно з яким, попри добровільні зобов’язання вжити заходів проти російської пропаганди з боку найбільших соціальних мереж, включаючи Meta, російська дезінформація проти України процвітала.

«Протягом 2022 року аудиторія та охоплення пов’язаних із кремлем облікових записів у соціальних мережах суттєво зросли по всій Європі. Попередній аналіз свідчить, що охоплення та вплив підтримуваних кремлем облікових записів ще більше зросли у першій половині 2023 року, зокрема через руйнування стандартів безпеки Twitter», – зазначили експерти.

Нагадаємо, що раніше уряд США обговорив з Ілоном Маском роботу Starlink в Україні після того, як SpaceX обмежила використання Україною Starlink для керування дронами.

Також повідомляли, що у липні Пентагон схвалив угоду з компанією SpaceX про покупку для України Starlink, які засновник компанії Ілон Маск не зможе відключати за власним бажанням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: