Єрмак розповів, чи тиснуть США на Україну щодо проведення виборів

Читать на русском
Глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що запитів на проведення виборів від офіційних представників американського уряду не надходило.
Фото: Офіс президента України

Американська влада не ставить Україні питань щодо можливого проведення виборів під час воєнного стану.

Про це повідомив глава Офісу президента України Андрій Єрмак, його цитує РБК-Україна.

Шмигаль відповів, чи передбачені у бюджеті-2024 кошти на проведення виборівПроєкт бюджету України на 2024 рік не передбачає видатків на проведення президентських чи парламентських виборів. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, запитів на проведення виборів від офіційних представників американського уряду не надходило.

«Таких питань ніхто не ставить, чесно. Але ми знаємо, що для американців це важлива тема, читали висловлювання деяких конгресменів. Але нам таких питань ніхто не ставив», – сказав Єрмак.

Глава ОП зазначив, що партнери знають позицію президента Володимира Зеленського – вибори можна буде проводити лише за виконання низки умов. Зокрема, йдеться про джерела фінансування та можливість голосувати для військових та українців за кордоном.

«Сьогодні тиску на нас із будь-якої сторони щодо виборів немає. Але ми бачили, що в Америці навіть під час війни відбувалися вибори, тому в принципі теоретично можна дивитися, коли буде можливість, і не забувати про це, тому що це символ демократичного суспільства», – сказав Єрмак.

Нагадаємо, нещодавно сенатор США Ліндсі Грем заявив, що в Україні в 2024 році мають відбутися вибори, незважаючи на введений воєнний стан через широкомасштабне вторгнення росії. За його словами, «американський народ має знати, що Україна змінилася».

У РНБО вже відреагували на цю пропозицію. Президент Володимир Зеленський, у свою чергу, назвав чотири умови для проведення виборів під час воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: