Шмигаль відповів, чи передбачені у бюджеті-2024 кошти на проведення виборів

Читать на русском
Проєкт бюджету України на 2024 рік не передбачає видатків на проведення президентських чи парламентських виборів. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Проєкт бюджету України на 2024 рік не передбачає видатків на проведення президентських чи парламентських виборів.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, його цитує Інтерфакс-Україна.

«Кабмін – не виборний орган, тож вибори уряд цікавлять найменше. У бюджеті наступного року на вибори коштів не передбачено, немає навіть рядка такого «на вибори», – сказав Шмигаль.

Глава Кабміну зазначив, що держава не має ні юридичних механізмів, ні розуміння того, як провести голосування в умовах повномасштабної війни.

«Як голосувати людям у траншеях та окопах? Як балотуватися людям із траншей та окопів? Яким чином міжнародним спостерігачам спостерігати за належним проведенням виборів на територіях, де ведуться бойові дії? Що робити з окупованими територіями?» – резюмував прем'єр.

Нагадаємо, нещодавно сенатор США Ліндсі Грем заявив, що в Україні в 2024 році мають відбутися вибори, незважаючи на введений воєнний стан через широкомасштабне вторгнення росії. За його словами, «американський народ має знати, що Україна змінилася».

У РНБО вже відреагували на цю пропозицію. Президент Володимир Зеленський, у свою чергу, назвав чотири умови для проведення виборів під час воєнного стану.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: