Пентагон призначив контролера для моніторингу допомоги Україні

Читать на русском
Використання міжнародної допомоги, яка надходить в Україну, контролюватиме генеральний інспектор міністерства оборони США Роберт Сторч.
Фото: Elizabeth Frantz / Getty Images

Сполучені Штати Америки обрали головного спостерігача за військовою допомогою Україні. Ним став генеральний інспектор Міністерства оборони США Роберт Сторч.

Про це пише CNN, посилаючись на Раду генеральних інспекторів з доброчесності та ефективності.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

«Роберт Сторч приступить до нової посади 18 жовтня», – говориться у повідомленні.

Повідомляється, что Сторч працюватиме з Державним департаментом і контролюючими органами Агентства США з міжнародного розвитку. Серед його обов'язків – контроль за приблизно 113 мільярдів доларів допомоги Україні, що була надіслана США та іншими країнами після повномасштабного вторгнення рф.

Сенатор-республіканець Роджер Вікер переконаний, що призначення Сторча «може забезпечити підтримку Конгресом виділення нового пакету фінансової допомоги для України».

У матеріалі також зазначається, що оскільки адміністрація Джо Байдена продовжує надавати Україні допомогу на мільярди доларів, деякі члени Конгресу, особливо республіканці, закликали до посиленого контролю, аби запобігти зловживанням.

Нагадаємо, генеральний інспектор Пентагону створив нову команду в Україні для якіснішого моніторингу американської допомоги Києву в галузі безпеки.

Також повідомлялося, що Міністр оборони США Ллойд Остін назвав загальну суму військової допомоги Україні з початку великої війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: