Глава Пентагону назвав загальну суму військової допомоги Україні з початку великої війни

Читать на русском
З початку повномасштабного вторгнення рф Україна отримала військову допомогу на суму більш ніж 76 млрд доларів. Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін.
Фото: Reuters

З початку повномасштабного вторгнення рф Україна отримала військову допомогу на суму більш ніж 76 млрд доларів.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час зустрічі Контактної групи з питань оборони України, його цитує пресслужба Пентагону.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

За словами політика, у цю суму входить як пряма оборонна допомога від США, так і постачання озброєнь від інших союзників.

«Разом ми надаємо Україні допомогу з безпеки, необхідну для нинішнього контрнаступу, і допомагаємо їй розвивати сили, які здатні відбити майбутню агресію. І разом ми продовжуємо демонструвати нашу залізну цілеспрямованість», – зазначив Остін.

Він додав, що ключовими темами засідання у форматі «Рамштайн» стануть майбутнє ЗСУ та розвиток коаліції з підтримки України.

Нагадаємо, засідання відбувається у Німеччині. Це буде перший «Рамштайн» для нового міністра оборони України Рустема Умєрова.

Раніше повідомлялося, що США передадуть Україні новий пакет озброєнь на 175 млн. доларів, у тому числі снаряди з збідненим ураном. Крім того, ЗМІ вже неодноразово писали, що президент США Джо Байден близький до рішення про передачу Україні ракет великої дальності ATACMS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: