Дві провідні тютюнові корпорації внесені до списку спонсорів війни

Читать на русском
Національне агентство з питань запобігання корупції включило двох тютюнових гігантів – Philip Morris International і Japan Tobacco International – до списку міжнародних спонсорів війни.
Фото: forbes.pl

Національне агентство з питань запобігання корупції включило двох тютюнових гігантів - Philip Morris International і Japan Tobacco International - до списку міжнародних спонсорів війни.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

За даними НАЗК, обидві компанії продовжують вести бізнес на території країни-окупанта і підтримувати економіку росії за рахунок сплати значних податків до її бюджету.

Наголошується, що представники Philip Morris ще на початку війни заявляли про плани продати свій російський бізнес, аби зберегти репутацію. Однак усі спроби не мали успіху.

JTI, у свою чергу, призупинила нові інвестиції та маркетингову діяльність у рф, але все ще продовжує виробляти і поширювати продукцію в росії.

«Виручка російського підрозділу Philip Morris у перший рік повномасштабного вторгнення зросла на 8% до 140,3 млрд рублів, а чистий прибуток – до 48,2 млрд руб., що на 45% більше, ніж у 2021 році... Зі свого боку, Japan Tobacco International (JTI), є безперечним лідером тютюнового ринку в росії (частка ринку – 34,9%)», – уточнили в Агентстві.

Нагадаємо, минулого тижня до списку міжнародних спонсорів війни було внесено китайську групу компаній Alibaba Group.

Раніше до цього переліку потрапили бермудська алкогольна компанія Bacardi Limited та виробник солодощів Mondelez International.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: