Українці самі мають вирішити, яким буде їх майбутнє – Блінкен

Читать на русском
Мир після закінчення війни росії проти України повинен відображати принципи Статуту ООН та не залишати умов для повторної агресії. Про це заявив голова Держдепу США Ентоні Блінкен.
Фото: Getty Images

Українці самі мають прийняти фундаментальні рішення про те, яким вони хочуть бачити своє майбутнє.

Про це сказав державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляє пресслужба Державного департаменту США.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

За його словами, США та інші країни Заходу прагнуть справедливого та стійкого миру для України. Це, зокрема, передбачає, що він має бути заснований на Статуті ООН.

«Говорячи про справедливий мир, ми маємо на увазі суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України – основні принципи, які лежать у основі Статуту ООН», – зазначив держсекретар.

Також Блінкен наголосив, що стійкість миру – це і відсутність умов, які дозволили б повторитися агресії через роки, після закінчення війни.

У той же час політик зауважив, що українці повинні самі прийняти фундаментальні рішення щодо власного майбутнього.

«Україна та США були і будемо тісно пов'язані між собою. І президент Зеленський неодноразово говорив, що рішення щодо бачення справедливого закінчення війни мають ухвалювати українці. Нічого про Україну без України – це залишається головним орієнтиром того, що ми робимо», – наголосив Ентоні Блінкен.

Раніше повідомлялося, що Пентагон і Держдеп США мають розбіжності щодо постачання зброї Україні.

Також у Держдепі США пояснили, що може вплинути на швидкість воєнної допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: