У Києві відкрився Офіс Міжнародного кримінального суду

Читать на русском
З 14 вересня в Україні розпочав так званий польовий Офіс Міжнародного кримінального суду в Гаазі.
фото Офіс генпрокурора

В Україні 14 вересня запрацював польовий Офіс Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Взаємодія між Україною та МКС вийде на новий рівень.

Про це повідомив Генеральний прокурор України Андрій Костін під час брифінгу, у якому взяв участь прокурор МКС Карім Хам, повідомляє пресслужба ОГП.

Покарання росії за злочини в Україні: які інститути вже працюють над цимНад покаранням росії за злочини в Україні вже працюють три міжнародні інститути. Які їхні завдання та що ще належить створити.

«В Україні відкрився так званий польовий Офіс Міжнародного кримінального суду. Це найбільше представництво МКС поза Гаагою. Його робота дозволить посилити взаємодію між Україною та МКС», – розповів Костін.

За його словами, відкриття польового Офісу МКС підвищить ефективність та оперативність реагування на злочини, які росія продовжує щодня вчиняти проти України та українців.

Костін зазначив, що українські прокурори пліч-о-пліч працюють з експертами Міжнародного кримінального суду на майже щоденній основі.

В ОВА раніше повідомляли, що відкриття офісу прокурора Міжнародного кримінального суду в Україні дозволить прокурору МКС ще повноцінніше розслідувати міжнародні злочини, скоєні в Україні.

Нагадаємо, 3 липня у Гаазі офіційно розпочав свою роботу Міжнародний центр з розслідування за злочин рф проти України.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав міжнародний ордер на арешт президента росії володимира путіна. З того часу російський президент має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину – незаконної депортації та переміщення українських дітей.

На нашій інфографіці можна подивитися, кого Міжнародний кримінальний суд звинувачував у злочинах та на якій стадії перебувають справи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: