Ордер на арешт путіна: російська влада оголосила в розшук керівництво МКС

Читать на русском
Міністерство внутрішніх справ росії оголосило в розшук керівництво Міжнародного кримінального суду: голови МКС Петра Хофманського, його заступницю Лус дель Кармен Ібаньєс Каррансу і суддю Бертрама Шмітта.
Петр ХофманськийФото: ООН

Міністерство внутрішніх справ рф оголосило в розшук керівництво Міжнародного кримінального суду.

Про це повідомляє російський портал Медіазона із посиланням на МВС країни-окупанта.

Невиїзний: кого із світових лідерів приймав у себе путін після видачі ордера на його арештПутін після того, як МКС видав ордер на його арешт, перестав виїжджати за кордон. У росію приїжджають в основному лідери країн Африки та колишнього СРСР. Більше – на інфографіці.

У розшук були оголошені голова МКС Петр Хофманський, його заступниця Лус дель Кармен Ібаньєс Карранса та суддя Бертрам Шмітт.

За даними бази МВС, усі троє «розшукуються за статтею Кримінального кодексу». При цьому подробиці кримінальних справ, у яких фігурують судді МКС, російська влада вирішила не розголошувати.

Журналісти також зазначають, що у картці Ібаньєс Карранси, уродженки Перу, у полі «національність» стоїть слово «НЕТ», тоді як у картках Хофманського та Шмітта національність вказана правильно.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента рф володимира путіна, а також уповноваженого з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у незаконній депортації українських дітей. З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні суди.

14 вересня у Києві запрацював польовий Офіс Міжнародного кримінального суду. Наступного дня президент Володимир Зеленський провів зустріч із прокурором МКС Карімом Ханом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: