НАБУ відкрило провадження проти фірм брата заступника глави ОП Шурми – ЗМІ

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро України розпочало розслідування виплат за електроенергію сонячним електростанціям, розташованим на тимчасово окупованих територіях, повідомляють журналісти.
Фото: РБК-Україна

Національне антикорупційне бюро України розпочало розслідування виплат за електроенергію сонячним електростанціям, розташованим на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомляє Bihus.info.

За даними журналістів, йдеться про електростанції, пов'язані з братом та експідлеглим заступника голови Офісу президента Ростислава Шурми.

Агенство перевірить виплати за «зеленим тарифом», які були отримані в період із липня 2022 року до липня 2023-го.

Зазначається, що п'ять компаній, пов'язаних близькими Шурми, нібито отримали за вказаний період близько 320 млн грн за електроенергію, що виробляється на окупованих територіях.

«Провадження кваліфіковане за статтею про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, якщо такі дії вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 5 ст. 191 КК України)», – зазначено у публікації.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що НАБУ та САП завершили розслідування справи за підозрою колишнього голови Національного банку Кирила Шевченка у створенні злочинної організації, яка заволоділа понад 206 млн грн Укргазбанку, де він був головою правління.

Також повідомлялося, що НАБУ та САП оголосили підозру ексзаступнику голови міграційної служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: