НАБУ повідомило про нову підозру ексдиректору структури МВС

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про нову підозру колишньому керівництву держпідприємства зі структури МВС.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про нову підозру колишньому директору державного підприємства Міністерства внутрішніх справ «Інформ-Ресурси», а також його заступнику.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«20 вересня 2023 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру колишнім директору та заступнику директора державного підприємства МВС України «Інформ-Ресурси», зловживання яких під час відчуження приміщень, завдали державному підприємству збитків на 187 млн грн», – інформує САП.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про ексдиректора підприємства Юханнана Бабаєва та його ексзаступника Вадима Матлаєва.

Слідство встановило, що у серпні 2018 року директор ДП «Інформ-Ресурси» відчужив належні підприємству будівлі у центрі Києва. Ці об'єкти перебували у податковій заставі та не могли бути продані до погашення податкових зобов'язань.

Крім того, Бабаєв при продажі значно занизив їхню реальну вартість. Він також використав підроблені документи та приховав від оцінювача відомості про користування підприємством земельною ділянкою, на якій знаходились будівлі. Таким чином підозрюваний за 16 млн грн продав об'єкти, дійсна вартість яких становила понад 187 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому директору ДП МВС «Інформ-Ресурси» Юханнану Бабаєву та ще трьом особам. За версією слідства, протягом 2018-2019 років ексдиректор держпідприємства МВС «Інформ-Ресурси» Бабаєв, шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою з трьома особами з корисливих мотивів, шляхом перерахування грошових коштів на розрахункові рахунки ТОВ «Коссад Решерш», ТОВ «Лакінс» та ТОВ «Дюнкерс», здійснили заволодіння грошовими коштами у сумі 16,69 млн грн.

Ці кошти якраз були отримані від продажу вищевказаних об'єктів. Троє підозрюваних у цій справі пішли на угоду зі слідством, яку затвердив Вищий антикорупційний суд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: