НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику голови міграційної служби

Читать на русском

Антикорупційні органи правопорядку викрили схему заволодіння коштами Держміграційної служби на реконструкції будівлі в столиці.

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому заступнику голови Державної міграційної служби у заволодінні понад 88 млн грн на реконструкції будівлі ДМС в Києві.

Про це повідомляють прес-служби органів.

Розкрадання 88 млн грн при облаштуванні адмінбудівлі Держміграційної служби УкраїниNABU

«21 вересня 2023 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції повідомили про підозру у заволодінні понад 88 млн грн під час реконструкції адміністративної будівлі Державної міграційної служби України колишньому заступнику голови Державної міграційної служби, ексначальнику Управління ресурсно-господарського забезпечення та капітального будівництва ДМС, а також підприємцю – громадянину рф», – інформує САП.

За інформацією «Слово і діло», у 2018 році посаду начальника Управління ресурсно-господарського забезпечення та капітального будівництва ДМС обіймав Володимир Вакалюк.

Ексзаступнику голови ДМС і бізнесмену про підозру повідомили заочно, оскільки їхнє місце перебування не встановлено.

У НАБУ додали, що слідством встановлено схему заволодіння коштами ДМС. Слідство встановило, що у 2015 році міграційна служба отримала від держави будівлю у центрі Києва для облаштування в ній центрального офісу служби. Бізнесмен, який тривалий час перебував у «дружніх» стосунках з представниками ДМС та іншими можновладцями, організував тривалу схему розкрадання бюджетних коштів з використанням підконтрольних осіб у структурі міграційної служби.

Для реалізації злочинного задуму бізнесмен залучив начальника господарської частини ДМС, а потім і заступника голови ДМС, які замість належного виконання своїх обов’язків з корисливих мотивів сприяли заволодінню коштами. В результаті реалізації схеми, бюджету заподіяно збитків на суму понад 88 млн грн.

«Злочинна група протягом кількох років заволодівала бюджетними коштами шляхом завищення вартості виконаних робіт, оформлення «порожніх актів» та дублювання робіт. Як наслідок реконструкція будівлі центрального офісу ДМС до теперішнього дня не завершена, комп’ютерні комплекси із відповідним програмним забезпеченням існують лише на «папері», а відповідальні за реконструкцію компанії «згорнулись», – підкреслили в НАБУ.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про будівлю ДМС в Києві у Шевченківському районі по вул. Павлівська, 29. На тендері брали участь дві приватні компанії: «ТЕНЗАСОЮЗБУД» і «ПРОМ БІЗНЕС ГРУП». Обидві компанії були оштрафовані рішенням Антимонопольного комітету за змову під час тендерів.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру олігарху Ігорю Коломойському у заволодінні 9,2 млрд грн ПриватБанку. Також антикорупційні органи повідомили про підозру народному депутату Анатолію Гуньку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: