НАБУ і САП викрили депутата Волинської облради

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку викрили на одержанні неправомірної вигоди депутата Волинської облради, який пообіцяв допомогти фізособі.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили на одержанні 35 тисяч доларів неправомірної вигоди депутата Волинської обласної ради.

Про це повідомляють прес-служби органів.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про депутата від партії «За майбутнє» Валентина Кошельника.

«За процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Волинській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції на одержанні неправомірної вигоди у сумі 35 тисяч доларів викрито депутата Волинської обласної ради», – інформує САП.

У НАБУ розповіли, що депутат Волинської облради вимагав неправомірну вигоду від фізичної особи, яка мала намір придбати земельну ділянку у Волинській області з метою подальшого створення на ній підприємства з утилізації відходів. В обмін на «винагороду» депутат обіцяв забезпечити ухвалення місцевою радою низки рішень необхідних для отримання земельної ділянки у власність.

Протягом квітня-травня поточного року депутат одержав у вигляді «завдатку» частину неправомірної вигоди у розмірі 10 тисяч доларів, а після отримання залишку у сумі 25 тис. дол. та обміну їх на євро з метою замести сліди був затриманий у порядку ст. 208 КПК України.

«Вирішується питання про повідомлення посадовцю про підозру. Детективи перевіряють причетність до вчинення злочину інших осіб», – зазначили в НАБУ.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру депутату Полтавської облради. Раніше Вищий антикорупційний суд ухвалив угоду з депутатом Рівненської облради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: