НАБУ розслідує схему заволодіння коштами «Харківобленерго»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку проводять слідство за фактами ймовірного заволодіння коштами українського енергопостачального товариства.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують імовірне заволодіння коштами АТ «Харківобленерго» на закупівлі трансформаторів в енергетичній компанії «Енерго-тайм» за завищеною вартістю.

Про це йдеться в рішеннях Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, справу порушено за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним). Ідеться про закупівлю «Харківобленерго» трансформаторів у ЕК «Енерго-тайм» в 2021 році на 327,94 млн грн. У справі також фігурують інші компанії – ТОВ «Еліз», ТОВ «Діп сервіс+», ТОВ «Українсько-европейськаагрокомпанія» і ТОВ «ДЖЕНЕРАЛ ЕНЕРДЖІ УКРАЇНА».

У 2023 році детективи провели обшук у генерального директора «Харківобленерго» Костянтина Логвиненка і вилучили в нього три телефони та ноутбук. Зокрема, оглядом встановлено видалення певних файлів з мобільного телефону, листування з іншими фігурантами справи, в тому числі щодо проведення в них обшуків у цій справі. Техніка визнана речовими доказами та на неї накладено арешт.

Також слідчі дії проходили у виконавчого директора енергетичної компанії «Енерго-тайм» Олександра Козира. В ході обшуку у нього вилучили низку документів, яка може свідчити про пов'язаність компаній «Енерго-тайм» з ТОВ «Еліз», ТОВ «Діп сервіс+», ТОВ «Українсько-европейськаагрокомпанія» і ТОВ «ДЖЕНЕРАЛ ЕНЕРДЖІ УКРАЇНА». Ці документі також визнані речовими доказами і на них накладено арешт.

Нагадаємо, Апеляційна палата ВАКС підтвердила обвинувальний вирок колишньому посадовцю «Харківобленерго» та експосадовцю «Харківводоканалу». Наразі Верховний суд розглядає скаргу на це рішення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: