НАБУ розслідує заволодіння коштами заводу «Зоря»-«Машпроект»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку провели низку слідчих дій у справі про заволодіння коштами державного підприємства.
фото: it.ua

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують факт заволодіння коштами державного підприємства «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»-«Машпроект», що входить до складу державного концерну «Укроборонпром».

Про це йдеться в рішеннях Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в документах, НАБУ і САП розслідують імовірний факт заволодіння коштами миколаївського державного заводу «Зоря»-«Машпроект» на при виконанні угод щодо виконання робіт консультантом компанією-нерезидентом Vasvik Marine Consultants & Suppliers Limited, а також подальшої легалізації коштів. У межах цієї справи було проведено низку обшуків.

Зокрема, детективи прийшли зі слідчими діями до колишнього генерального директора заводу «Зоря»-«Машпроект» Юрія Марковцева та двох підприємців. Під час обшуків НАБУ вилучило телефони, ноутбуки та документи, пов'язані зі справою. У Марковцева знайшли на телефоні листування з працівником заводу «Зоря»-«Машпроект». Вилучена техніка визнана речовими доказами та на неї накладено арешт.

Нагадаємо, НАБУ розслідує схему заволодіння коштами «Харківобленерго». Також детективи ведуть слідство щодо закупівлі акумуляторів філією «Укрзалізниці».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: