Шмигаль повідомив про виконання Кабміном всіх рекомендацій Єврокомісії

Читать на русском
Кабінет міністрів України завершив виконання всіх семи рекомендацій Єврокомісії для початку переговорів щодо членства у Європейському Союзі. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Кабінет міністрів України завершив виконання всіх семи рекомендацій Єврокомісії для початку переговорів щодо членства у Європейському Союзі.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 26 вересня.

Коли Україна стане членом Євросоюзу: прогнози українських та європейських політиківПрогнози українських та європейських політиків щодо термінів вступу України до ЄС – на інфографіці.

Він уточнив, що сьогодні Кабмін ухвалив Державну цільову програму «Єдність у розмаїтті», яка була створена з метою реалізації прав та можливостей національних меншин та корінних народів.

За словами Шмигаля, після затвердження цієї програми можна говорити, що на урядовому рівні Україна повністю завершила виконання рекомендацій ЄК.

«Крім того, уряд провів так званий селф-скринінг. Ми проаналізували 28 тисяч актів права ЄС щодо їхньої імплементації у правове поле України. Щиро вдячний усім, хто за такий короткий час провів цю величезну роботу. Але не зупиняємось», – сказав прем'єр.

Шмигаль додав, що тепер Україна очікує отримати позитивну оцінку в рамках Звіту щодо пакету розширення Євросоюзу.

Нагадаємо, нещодавно в Євросоюзі наголосили на прогресі України у виконанні умов для старту переговорів про членство.

За даними ЗМІ, Європейська комісія готова ініціювати початок переговорів щодо вступу України до ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: