У ЗМІ розповіли деталі надання США ракет ATACMS для України

Читать на русском
У США ухвалили рішення надати Україні далекобійні ракети ATACMS ще до візиту президента Зеленського, однак вирішили не оголошувати про це публічно.
sill-www.army.mil

У США ухвалили рішення надати Україні далекобійні ракети ATACMS ще до візиту президента Зеленського, однак вирішили не оголошувати про це публічно.

Про це пише Financial Times з посиланням на джерела.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

У ЗМІ стверджують, що в президента Джо Байдена ухвалили рішення надати Україні далекобійні ракети ATACMS ще до візиту президента Володимира Зеленського до США. Втім, адміністрація вирішила не оголошувати це публічно. Співрозмовник Financial Times зазначив, що це було зроблено для того, щоб не давати підказки росіянам і не спонукати їх перемістити свої лінії постачання далі від лінії фронту.

Відтак за даними журналістів, США надішлють ракети найближчим часом та спочатку в невеликих кількостях. Вашингтон надішле версію ракет, озброєну касетними боєприпасами, а не однією боєголовкою.

«Відправлення ракет з касетними снарядами допоможе зменшити деякі занепокоєння посадовців США про те, що поставка ракет з однією боєголовкою вичерпала б американські запаси», – зазначили джерела.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що президент США Джо Байден близький до рішення надати Україні далекобійні ракети. Але напередодні візиту Зеленського до Білого дому стало відомо, що ATACMS не буде у новому пакеті військової допомоги.

Згодом Зеленський прокоментував ситуацію із наданням ATACMS Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: