Росія хоче повернутися до Ради ООН з прав людини – BBC

Читать на русском
Росія хоче повернутися до Ради ООН з прав людини, звідки її виключили у квітні 2022-го. Вибори до органу відбудуться 10 жовтня.
globalr2p.org

Росія хоче знову приєднатися до Ради ООН з прав людини. Наступні вибори до органу відбудуться 10 жовтня – рф боротиметься з Албанією та Болгарією за два місця в Раді, зарезервовані для країн Центральної та Східної Європи.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на копію документа з викладом позиції, який росія поширює серед членів ООН із проханням про підтримку.

Ізоляція: з яких міжнародних організацій та програм вигнали росію після 24 лютогоПісля 24 лютого росію вигнали з Ради Європи, Всесвітньої туристичної організації, керівного складу ICAO та інших організацій та міжнародних програм. Більше – на інфографіці.

У документі росія обіцяє знайти «адекватні вирішення питань прав людини» і прагне не допустити перетворення Ради на «інструмент, який є політичною волею однієї групи країн». Також вона хоче «просувати принципи співробітництва та зміцнення конструктивного взаємоповажного діалогу в Раді».

Рада ООН з прав людини базується в Женеві і складається з 47 членів, кожен з яких обирається на три роки. Наступні вибори відбудуться 10 жовтня. У голосуванні візьмуть участь усі 193 члени Генеральної асамблеї ООН. Дипломати заявили, що росія веде агресивну кампанію, пропонуючи країнам зерно та зброю в обмін на їхні голоси.

Таким чином, вони вважають повернення рф до Ради можливим.

Нагадаємо, росію виключили із Ради ООН з прав людини 7 квітня 2022-го. За це проголосували 93 члени Генасамблеї.

Україна також хоче, щоб росію виключили із Ради безпеки ООН. У Нью-Йорку президент Володимир Зеленський представив план реформування органу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: