Зеленський прокоментував ситуацію з наданням ATACMS Україні

Читать на русском
Україна працює над отриманням далекобійної зброї, результати будуть помітні за деякий час. За словами Зеленського, з наданням ATACMS буде так само, як із F-16.
Bloomberg via Getty Images

Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна наполегливо працює над отриманням далекобійної зброї, у тому числі ракет ATACMS, і результати будуть помітні за деякий час.

Він сказав про це журналістам у Вашингтоні, повідомляє пресслужба президента.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

Говорячи про перспективи надання Україні ракет ATACMS, Зеленський зазначив, що йдеться про посилення далекобійних можливостей країни.

«Ми над цим питанням дуже довго й потужно працюємо. І буде так само, як із F-16. Ми розуміємо, як буде. І настане момент – ми всі це побачимо», – наголосив він.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що президент США Джо Байден близький до рішення надати Україні далекобійні ракети. Але напередодні візиту Зеленського до Білого дому стало відомо, що ATACMS не буде у новому пакеті військової допомоги.

Учора в Білому домі підтвердили, що дискусії про відправку Україні ракет великої дальності все ще продовжуються.

При цьому сам Зеленський раніше був упевнений, що питання отримання ATACMS від Штатів перебуває на «фінішній прямій».

Новини про далекобійні ракети від Німеччини також невтішні: у Міноборони заявили, що питання постачання Taurus Україні не обговорювалося на засіданні у форматі «Рамштайн».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: