ВАКС призначив до розгляду «бурштинову справу» Розенблата і Полякова

Читать на русском
Антикорупційний суд нарешті завершив проведення підготовчого засідання за обвинуваченням двох колишніх членів парламенту.
Борислав Розенблат і Максим Поляков

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням колишніх народних депутатів Борислава Розенблата і Максима Полякова в одержанні неправомірної вигоди у розмірі понад 300 тисяч доларів у так званій «бурштиновій справі».

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Колегія суддів Вищого антикорупційного суду за результатами підготовчого судового засідання призначила до судового розгляду та розпочала розгляд по суті справи за обвинуваченням двох народних депутатів VIII скликання та ще двох осіб в одержанні неправомірної вигоди у розмірі понад 300 тисяч доларів за сприяння іноземній компанії у здійсненні видобутку бурштину в Україні. Загалом, підготовче засідання у справі тривало 3 роки і 10 місяців», – інформує САП.

У прокуратурі не назвали прізвище обвинувачених, проте, як відомо, у «бурштиновій справі» фігурують екснардепи Розенблат і Поляков.

Наступне засідання призначено на 09:00 9 жовтня.

За версією обвинувачення, Поляков і Розенблат отримали хабар за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За легендою, агентка НАБУ «Катерина» була представницею іноземної будівельної компанії «Фуджейра», яка планувала інвестувати гроші у легальний видобуток бурштину в Україні та його законний експорт. У результаті роботи під прикриттям вона вийшла на Полякова і Розенблата, які нібито за гроші внесли потрібний їй законопроект. Неправомірну вигоду передавали через посередників.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року САП передала до суду «бурштинову справу». Пізніше її направили до Печерського суду. Після створення антикорупційного суду Верховний суд передав «бурштинову справу» туди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: