«Бурштинова справа» Розенблата і Полякова: двох обвинувачених оголосили в розшук

Читать на русском
Антикорупційний суд через неявку двох фігурантів гучної хабарної справи оголосив їх у розшук, а слухання щодо обвинувачених призупинено.
Борислав Розенблат і Максим Поляков

Вищий антикорупційний суд оголосив у розшук двох обвинувачених у так званій «бурштиновій справі», де обвинуваченими є два колишні народні депутата Борислав Розенблат і Максим Поляков.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«30 травня у ВАКС було заплановане судове засідання щодо шістьох осіб, у тому числі двох екснардепів 8 скликання, обвинувачених в одержанні неправомірної вигоди у розмірі понад 300 тисяч доларів за сприяння іноземній компанії у здійсненні видобутку бурштину в Україні. Двоє обвинувачених у судове засідання не з'явилися, у зв'язку з чим колегія суддів ВАКС постановила оголосити їх у розшук, а судове провадження стосовно них зупинили», – інформує суд.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про колишнього голову міжфракційного об'єднання «Депутатський контроль» Вадима Руденка та експомічницю Полякова Тетяну Любонько (наразі Михайленко).

Як відомо, Полякову інкримінується злочин, передбачений ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (отримання неправомірної вигоди); Розенблату – ч. 4 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 ККУ (зловживання впливом); помічниці Полякова Тетяні Любонько – ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 ККУ; голові секретаріату міжфракційного об'єднання Верховної ради України «Депутатський контроль» Вадиму Руденку та двом його спільникам Костянтину Проскурку і Віктору Косянчуку – ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 ККУ.

За версією слідства, Поляков і Розенблат отримали хабар за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За легендою, агентка НАБУ «Катерина» була представницею іноземної будівельної компанії «Фуджейра», яка планувала інвестувати гроші у легальний видобуток бурштину в Україні та його законний експорт. У результаті роботи під прикриттям вона вийшла на Полякова і Розенблата, які нібито за гроші внесли потрібний їй законопроект. Неправомірну вигоду передавали через посередників.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року САП передала до суду «бурштинову справу». Пізніше її направили до Печерського суду. Після створення антикорупційного суду Верховний суд передав «бурштинову справу» туди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: