САП скерувала до суду «бурштинову справу», Поляков і Розенблат відмовилися від акту

Читать на русском
Антикорупційні прокурори направили обвинувальний акт у справі рюкзаків у столичний райсуд для розгляду по суті.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду звинувачення стосовно народних депутатом Борислава Розенблата і Максима Полякова, а також ще чотирьох підозрюваних.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в САП.

«У зв'язку з тим, що кожному з підозрюваних стороною обвинувачення запропоновано отримати обвинувальний акт і надати про це розписку прокурору, однак ними цього зроблено не було, що зафіксовано належним чином, 5 жовтня 2018 року прокурорами САП обвинувальний акт скеровано до суду», - заявили в прокуратурі.

За інформацією САП, нардепи та ще троє підозрюваних неодноразово викликалися до прокуратури для отримання акту, проте жоден із них не з'явився на виклик. Як кажуть у прокуратурі, підозрюваним у «бурштиновій справі» завчасно повідомляли про виклики.

«Натомість замість зайняття конструктивної позиції щодо отримання вказаних документів і захищатися відповідно до чинного процесуального закону у суді, сторона захисту обрала тактику затягування процесу з тим, щоб прокурор не зміг направити обвинувальний акт до суду. Показово, що у завчасно визначені дні виклику всі підозрювані або ж раптово захворіли, або ж у їхніх захисників виникли невідкладні судові процеси», – сказали у САП.

У прокуратурі також додали, що нардепи відмовилися отримувати обвинувальний акт, а Поляков ще й повістку про виклик, мотивуючи це тим, що справа до суду не дійде.

«У зв'язку з цим прокурором та детективами здійснено виїзди за місцем роботи і проживання підозрюваних з метою вручити обвинувальний акт, проте лише один з них фізично його одержав – решта відмовилась, про що у присутності понятих зазначено у відповідних розписках, а також указані факти зафіксовані з допомогою відеозйомки», – підкреслили прокурори.

Нагадаємо, у САП заявили, що лише один підозрюваний отримав обвинувальний акт у «бурштиновій справі». Раніше у прокуратурі повідомили, що ніхто з підозрюваних у «бурштиновій справі» не з'явилися для отримання акту. Як відомо, 15 лютого НАБУ завершило розслідування цієї справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: