ВАКС не повернув обвинувальний акт у «бурштиновій справі»

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання сторони захисту про повернення обвинувального акту прокурору САП.

Вищий антикорупційний суд відмовився повернути прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури обвинувальний акт стосовно колишніх народних депутатів Максима Полякова, Борислава Розенблата та інших у «бурштиновій справі».

Таке рішення 5 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні клопотання захисника про повернення обвинувального акту прокурору - відмовити», – йдеться в рішенні.

Як відомо, колишньому народному депутату Максиму Полякову інкримінується злочин, передбачений ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (отримання неправомірної вигоди); екснардепу Бориславу Розенблату – ч. 4 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 ККУ (зловживання впливом); помічниці Полякова Тетяні Любонько – ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 ККУ; голові секретаріату міжфракційного об'єднання Верховної ради України «Депутатський контроль» Вадиму Руденку та двом його спільникам Костянтину Проскурку і Віктору Косянчуку – ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 ККУ.

За версією слідства, Поляков і Розенблат отримали хабар за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За легендою, агентка НАБУ «Катерина» була представницею іноземної будівельної компанії «Фуджейра», яка планувала інвестувати гроші у легальний видобуток бурштину в Україні та його законний експорт. У результаті роботи під прикриттям вона вийшла на Полякова і Розенблата, які нібито за гроші внесли потрібний їй законопроект. Неправомірну вигоду передавали через посередників.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року САП передала до суду «бурштинову справу». Пізніше її направили до Печерського суду. Після створення антикорупційного суду Верховний суд передав «бурштинову справу» туди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: