Адміністрація Байдена попросить Конгрес про додаткове фінансування для України

Читать на русском
Адміністрація президента США Джо Байдена оприлюднить запит до Конгресу на додаткове фінансування допомоги Україні на тлі завершення чергового бюджетного року.
Президент США Джо БайденФото: finbalance.com.ua

Адміністрація президента США Джо Байдена у четвер, 10 серпня, оприлюднить свій запит до Конгресу на додаткове фінансування допомоги Україні на тлі завершення чергового бюджетного року.

Про це пише Politico з посиланням на власні джерела.

Більше вартості Twitter та телескопа Вебба: ЗМІ підрахували обсяг допомоги США УкраїніСума військової, економічної та гуманітарної допомоги США Україні перевищила 60 млрд доларів. Це небачені з часів Плану Маршалла інвестиції.

У матеріалі йдеться, що йдеться про мільярди доларів додаткового фінансування на постачання зброї та іншої допомоги для України.

Також зазначається, що запит Білого дому на «екстрене фінансування» передбачатиме допомогу Тайваню і додаткові кошти на ліквідацію наслідків стихійних лих.

Остаточний перелік запитів остаточно формує Офіс менеджменту та бюджету США при Білому домі, тож він може змінитись. Конкретні суми додаткового фінансування джерела Politico розкривати відмовились.

Як нагадує видання, 30 вересня завершується черговий фінансовий рік у США, а отже, й урядове фінансування деяких програм.

Нагадаємо, Держдеп США анонсував нову військову допомогу Україні.

Повідомлялося, що Україна одержала новий транш фінансової допомоги від Світового банку.

Раніше у США повідомили подробиці нового пакету військової допомоги для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: