В Україні працюватиме нова команда від Пентагону з моніторингу військової допомоги

Читать на русском
Пентагон створює нову команду в Україні для моніторингу допомоги Києву з боку США у сфері безпеки.
Фото: Sergey Dolzhenko

Пентагон створює нову команду в Україні для моніторингу американської допомоги Києву у сфері безпеки, оскільки все більше республіканських законодавців закликають посилити нагляд за тим, як використовуються кошти.

Про це повідомляє CNN.

Президентські вибори в США: яку позицію щодо війни в Україні займають потенційні кандидатиСША обиратимуть нового президента у листопаді 2024-го. Що потенційні кандидати думають про російську агресію, чи збираються продовжувати допомагати Україні – на інфографіці.

За словами генерального інспектора Міністерства оборони, високопоставлений представник США розпочав роботу в Україні наприкінці серпня, а до кінця вересня очікується прибуття додаткового персоналу.

«Персонал, який базуватиметься в посольстві США в Києві, здійснюватиме моніторинг допомоги з боку США, яка з початку роботи адміністрації Джо Байдена склала понад 43,7 мільярда доларів», – йдеться в повідомленні.

Речниця генерального інспектора Меган Рід зазначила, що співробітники інспекції перебуватимуть в Україні вперше з моменту повномасштабного вторгнення росії у лютому 2022 року.

У звіті генерального інспектора Міністерства оборони, який отримав CNN, йдеться, що здатність США контролювати мільярди доларів допомоги, що надходить в Україну, «зіткнулася з проблемами через обмежену присутність». Протягом перших шести місяців війни Управлінню оборонного співробітництва-Київ «не вдалося провести необхідний моніторинг кінцевого використання» військової техніки, наданої Україні.

CNN підкреслює, що нова команда формується у критичний для допомоги Україні час. Адміністрація Байдена нещодавно звернулася до Конгресу з проханням про виділення додаткових 24 мільярдів доларів, оскільки президент та інші високопосадовці адміністрації пообіцяли допомагати Україні «стільки, скільки це буде потрібно».

Але деякі республіканці, що налаштовані скептично, ставлять питання про те, наскільки двопартійною є підтримка таких значних сум допомоги.

«Дедалі більше республіканців почали ставити під сумнів доцільність витрачання мільярдів доларів в Україні і закликають до посилення контролю», – зазначає видання.

Нагадаємо, у серпні повідомлялося, що адміністрація Байдена має намір попросити Конгрес про додаткове фінансування для України.

Також в українському Мінфіні розповіли, яке фінансування Україна планує отримати від США 2024 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: