У Підмосков'ї диверсанти підірвали два літаки та вертоліт – розвідка

Читать на русском
На російському аеродромі Чкаловський внаслідок диверсії серйозно пошкоджено літаки АН-148 та ІЛ-20, а також гелікоптер МІ-28Н.
Фото: x-aero.ru

На російському аеродромі Чкаловський диверсанти 18 вересня пошкодили два літаки та вертоліт. Слідчий комітет рф проводить розслідування.

Інформацію надало Головне управління розвідки Міноборони України.

Найбільші атаки на російські аеродроми: скільки літаків було пошкоджено та знищеноНайбільші атаки на російські військові аеродроми початку повномасштабної війни – на інфографіці. Цієї ночі в Пскові росіяни втратили чотири військово-транспортні літаки Іл-76.

За інформацією розвідки, невідомі заклали вибухівку та підірвали літаки АН-148 та ІЛ-20 (обидва належать до 354 авіаполку спеціального призначення), а також вертоліт МІ-28Н, який до цього активно залучався до знищення дронів над Московською областю.

«Пошкодження літаків не дозволять розраховувати на їх швидке відновлення. У гелікоптера вибухом пошкоджено хвостову частину. Ще один АН-148, який перебував поруч з іншими на стоянці, отримав незначні ушкодження. Каральними органами рф проводяться заходи з пошуку диверсантів та обмеження поширення в місцевих ЗМІ інформації про подію», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в ніч на 30 серпня на росію було здійснено масовану атаку дронів. В результаті в Пскові було пошкоджено кілька військово-транспортних літаків Іл-76.

За словами глави ГУР Кирила Буданова, Іл-76 на аеродромі були вражені з території росії.

Пізніше з'явилося відео спецоперації у Пскові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: