«Працюємо з території росії»: Буданов розповів подробиці знищення Іл-76 у Пскові

Читать на русском

Літаки Іл-76 на аеродромі в Пскові були уражені з території росії, повідомив Буданов. Дрони були спрямовані на паливні баки та критичну ділянку лонжерону крила.
Фото: ГУР МОУ

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов повідомив, що військово-транспортні літаки Іл-76 на аеродромі в Пскові були уражені з території росії.

Подробиці атаки він розповів проєкту The War Zone.

Найбільші атаки на російські аеродроми: скільки літаків було пошкоджено та знищеноНайбільші атаки на російські військові аеродроми початку повномасштабної війни – на інфографіці. Цієї ночі в Пскові росіяни втратили чотири військово-транспортні літаки Іл-76.

«Ми працюємо з території росії», – заявив Буданов. Але він не уточнив, чи атака була здійснена співробітниками української розвідки чи російськими партизанами. Він також відмовився повідомити, які дрони та в якій кількості були використані.

За словами Буданова, два літаки в Пскові були знищені і два «серйозно пошкоджені». У верхній частині літака розташовані паливні баки та критична ділянка лонжерону крила – саме ці секції були цілеспрямовано атаковані дронами, розповів начальник ГУР.

Розвідка надала виданню знімок екрану з інфрачервоної камери одного з дронів, використаних в атаці. На знімку видно безпосередній результат одного з ударів.

Іл-76 є основою військової авіації росії. Як розповів Буданов, ГУР спеціально націлився на ці літаки, оскільки вони використовуються для перевезення військових вантажів та десантників.

Нагадаємо, в ніч на 30 серпня на росію було здійснено масовану атаку дронів. Зокрема, постраждав аеродром у Пскові. Спочатку в українській розвідці повідомляли про знищення чотирьох літаків Іл-76.

Вчора з'явилися супутникові знімки аеродрому після атаки.

Інші новини зі Пскова - цієї ночі місто знову зазнало атаки безпілотників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: