Знищеного росією зерна вистачило б на 10 млн людей на рік – Остін

Читать на русском
В результаті атак рф ракетами і дронами було знищено щонайменше 280 тисяч тонн українського зерна.
twitter.com/charter_97

Армія рф своїми ракетними ударами по українських портах знищила сотні тисяч тонн зерна. Його вистачило б, щоб годувати понад 10 млн людей протягом року.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, відкриваючи 15-те засідання Контактної групи з оборони України на базі Рамштайн 19 вересня.

Він констатував, що за останні місяці кремль продовжував удари по українських портах та зерновій інфраструктурі.

«В результаті цих атак було знищено щонайменше 280 тис. тонн зерна, чого вистачило б, щоб годувати 10,5 млн людей протягом року», – сказав Остін.

За його словами, дії росіян продовжують загрожувати світовій продовольчій безпеці та створювати умови нової гуманітарної кризи на планеті.

Остін запевнив, що партнери України у форматі «Рамштайн» (майже 50 країн) продовжать надавати Києву необхідну допомогу для того, щоб вони могли захищатися від атак росії.

За словами глави Пентагону, США хочуть мобілізувати зусилля для надання Україні систем ППО та обладнання для перехоплення ракет.

«Ми також працюватимемо у напрямку, щоб Україні було надано належну кількість амуніції та боєприпасів», – зазначив глава Міноборони США.

Нагадаємо, сьогодні в Німеччині на авіабазі «Рамштайн» почалося 15-те засідання Контактної групи з питань оборони України.

Днем раніше Україна подала позови до СОТ проти Польщі, Словаччини та Угорщини, які вирішили припинити участь у роботі платформи з імпорту українського зерна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: