Кубраков розповів, як скоротився експорт зерна через удари рф по портах

Читать на русском
За два місяці атак росії на порти України пошкоджено і частково знищено 105 об'єктів портової інфраструктури.
agropolit.com

Через атаки російських військових на порти України та їх блокування наша країна втратила майже 3 млн тонн зернових, які могла експортувати щомісяця.

Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у Facebook у середу, 13 вересня.

З'явились фото наслідків атаки на Одеську областьВнаслідок атаки на Одеську область постраждали 7 людей, двоє у тяжкому стані. Прокуратура показала фото наслідків атаки.

«З 18 липня в результаті атак росії на порти України пошкоджено та частково знищено 105 об’єктів портової інфраструктури. Внаслідок ударів по портам Дунайского кластеру та блокування морських портів скорочено експорт зернових вантажів до країн Азії, Африки та Європи на майже 3 мільйони тонн на місяць», – написав міністр.

Він нагадав, що під час сьогоднішньої нічної атаки рф на порти Рені та Ізмаїл на Одещині пошкоджено адміністративні будівлі, склади для зернових вантажів, ємності для зберігання олії та автотранспорт. Семеро водіїв госпіталізовано у тяжкому стані.

Кубраков підкреслив, що зараз порти Дунайського кластера – єдиний водний шлях для українського агроекспорту і якщо не захистити його потужними системами ППО, то наслідки будуть ще більшими.

Нагадаємо, у ніч на 13 вересня росіяни атакували Одеську та Сумську області кількома групами ударних дронів. У Повітряних силах повідомили, що збили 32 безпілотники з 44.

Спікер Сил оборони півдня Наталія Гуменюк попередила, що порти залишаються пріоритетними цілями ударів росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: