Готуємо сильну другу половину вересня – звернення Зеленського

Читать на русском
За його словами, вже заплановані десятки перемовин і є чіткий графік зустрічей. Також будуть і не менш чіткі та конкретні результати.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський розповів про підготовку до другої половини вересня, яка ознаменується як зовнішніми, так і внутрішніми подіями в Україні.

Про це керівник держави повідомив у своєму вечірньому зверненні.

«День сьогодні змістовний – готуємо сильну другу половину вересня. Сильну як заходами в нашій міжнародній роботі з партнерами, так і тим, які рішення реалізуємо тут, в Україні», - заявив президент.

За його словами, вже заплановані десятки перемовин і є чіткий графік зустрічей. Також будуть і не менш чіткі та конкретні результати.

Основне зі звернення Зеленського:

  • Продовжуємо підготовку Форуму оборонних індустрій – першого такого заходу, який відбудеться в Україні. Вже цієї осені відбудеться. Вже 86 провідних оборонних компаній світу – а це 21 країна – підтвердили свою участь у Форумі.

  • За цей тиждень ми маємо й суттєвий прогрес у реалізації наявних оборонних домовленостей та інших пакетів підтримки. Данія – дякую за новий оборонний пакет, і це вже 12-й пакет. Техніка, боєприпаси, ракети для нашого захисту неба. Німеччина – дякую за нову партію військової допомоги. Бельгія – затверджено участь у тренуванні наших пілотів. Дякую! Норвегія – рішення про додаткові кошти на відновлення України. Дуже важливо. Дякую! Південна Корея – дякую за нову домовленість про фінансову підтримку! Сполучені Штати – нове рішення про санкції, щоб обмежити здатність росії до терору.

  • І, звичайно, наші воїни. Всі бригади й підрозділи, які зараз у боях. Харківщина, Донеччина, Луганщина, Запорізька область, Херсонщина. І ті, хто вже відзначився на тижні потрібними Україні результатами, і ті, хто, я впевнений, готується дати Україні успіхи.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що Україна готова цивілізовано відповідати сусідам, які порушуватимуть право Євросоюзу.

Також Зеленський зустрінеться зі своїм американським колегою Джо Байденом під час візиту до США. Переговори лідерів двох держав відбудуться 21 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: